Synes du, at vi skal prioritere at børn og unge i Ballerup kommune kan gå til sport og andre fritidsaktiviteter gratis?

Jeg er frivillig i Rosenlund Volley, og har været det igennem rigtig mange år. Vi har som forening selv ageret sponsorer for nogle børn igennem årene hvor det har knebet med økonomien, lige som vi har haft spillere der har fået betalt kontingent igennem kommunen som støtte for dem i at møde andre mennesker, men også som bytte for at være frivillige på deres egne institutioner (det kunne være en Byggelegeplads, hvor der skal tømmes opvasker og fejes)

Jeg syntes ikke det er en offentlig opgave at betale for aktiviteter, fordi det så implicit også betyder at det offentlige skal værdi sætte og vurdere tilbuddene. I stedet skal vi gå i samarbejde med de instanser hvor det giver mening.

Rosenlund har igennem de sidste par år været med i et samarbejde med Social og Sundhed, hvor fokus har været opsporing på et tidligt tidspunkt af udsatte børn. Vi taler om overvægt, socialt isolerede og andre årsager til potentielle sundhedsmæssige udfordringer når de bliver ældre. Vi har sammen fået en god flok igennem vores tilbud (Volley, Atletik, svømning og gymnastik) og her giver det super mening at fjerne den lille barriere at betale kontingent. Men er børnene først blevet ”hooked” på deres sport, så vis mig den familie der ikke finder plads i økonomien til at sende ungerne afsted.

Så nej til til offentlig idræt – jeg foretrækker det er et aktivt tilvalg med ansvarlighed fra familien der betyder børnene kommer i klubben!

 

(dette blog indlæg er resultatet af en førstegangsvælgers fantastiske spørgsmål til mig som kandidat – og dermed også en chance for mig til at rent faktisk formulere mig om dette)